Micael Derelöv

Produktutveckling och systemsäkerhet.

Teknologie doktor i Maskinteknik och lektor vid Maskinkonstruktion med inriktning mot produktutveckling, konstruktionsmetodik och systemsäkerhet. Gedigen kompetens från forskning och undervisning inom produktutvecklingsorienterande områden samt bred industriell erfarenhet med att leda och utveckla arbete inom området systemsäkerhet.

Inriktning på uppdrag

Ett företagets förmåga att tillvarata kundernas behov och utveckla sina produkter är avgörande för företagets framgångar. Att kunna anpassa sin arbetsgång efter de omständigheter som råder är därför viktig, vilket kväver en bred kunskap för hur man nyttja olika metoder och verktyg i den processen.  

Vid utvecklingen av tekniska system är det många olika aspekter som måste hanteras initialt och samordnat i ett projekt. Att tidigt kunna skapa förståelse för olika lösningar och värdera dess potential och risker är därför värdefullt för att nå en framgångsrik produkt.

Speciellt för säkerhetskritiska system är det centralt att man redan tidigt i processen vet hur man kan identifiera vad i systemen som är kritiskt och har en strategi för hur man hanterar denna kritikalitet.

Frågeställningar som speglar innehållet i ev. uppdrag kan var följande:

  • Hur kan man systematisera och effektivisera arbetet från ett kundbehov till en färdig produkt?
  • Hur vet man att man har en tillräckligt säker produkt att släppa ut på marknaden?

Erbjudande:
Anpassade utbildning, workshops och rådgivning inom produktutvecklingsområdet, speciellt inom de tidiga faserna och för teknisk systemutveckling. Stöttning kan ske både inom processutveckling och specifika tillämpningar i form av metoder och verktyg. Inom systemsäkerhetsområdet kan dessutom planering, ledning och/eller granskning av process och arbete erbjudas.

 

Tillbaka

Taggar: Produktutveckling, Systemsäkerhet

Är du nyfiken på att veta mer?

Hör av dig till oss redan idag!

Om du har kunskap som du vill dela med dig av eller om du behöver hjälp i ett av dina uppdrag.Fyll i spamskyddskoden:
Spamskydd

Om Spetsa

Spetsa är din engagerade part när du önskar spetskompetens eller inspiration från forskare och lärare vid Linköpings universitet.

spetsa vit

 

 

Kunskap till Nytta

Spetsa är ett helägt dotterbolag som ägs av Linköpings Universitet via LiU Holding AB. Spetsa har ett nära samarbete med övriga verksamheter inom LiU Holding AB.

LiU Invest
LiU Innovation
LEAD
Unitalent

Kontakt

Spetsa AB
Teknikringen 7, 583 30 Linköping
liu logo

Edit & Björnen / Keylab AB