Mathilda Björk

Arbetsterapi och rehabiliteringsmedicin

Mathilda är biträdande professor i arbetsterapi vid Linköpings universitet samt verksamhetsutvecklare vid reumatologiska kliniken i Östergötland. Hon är en ofta anlitad föreläsare och workshopledare vid nationella och internationella konferenser, inom hälso- och sjukvården och hos olika patientföreningar. Hon har en bred kunskap inom bedömning och behandling av funktionshinder vid reumatiska sjukdomar med särskilt fokus på delaktighet. Frågor hon belyser är:

Vilka behov av rehabilitering har dagens patienter med reumatisk sjukdom?
Hur kan vi skräddarsy rehabiliteringen för att möta dessa behov?

Inriktning på uppdrag
Olika reumatiska sjukdomar är vanligt och skapar ofta funktionshinder i vardagen för den det drabbar. Det innebär att rehabiliteringsinsatser efterfrågas inom såväl hälso- och sjukvården som inom olika samhällsinstanser för att exempelvis möjliggöra fortsatt arbete. Genom att öka kunskapen om dagens patienter med reumatiska sjukdom kan processerna och innehållet i rehabiliteringen utvecklas.

Erbjudande: Skräddarsydda föreläsningar, kurser och workshops kring bedömning och interventioner inom rehabilitering vid reumatiska sjukdomar, riktlinjer, teoretisk förankring av rehabilitering och registerforskning.

 

Tillbaka

Taggar: Arbetseterapi, Rehabilitering

Är du nyfiken på att veta mer?

Hör av dig till oss redan idag!

Om du har kunskap som du vill dela med dig av eller om du behöver hjälp i ett av dina uppdrag.Fyll i spamskyddskoden:
Spamskydd

Om Spetsa

Spetsa är din engagerade part när du önskar spetskompetens eller inspiration från forskare och lärare vid Linköpings universitet.

spetsa vit

 

 

Kunskap till Nytta

Spetsa är ett helägt dotterbolag som ägs av Linköpings Universitet via LiU Holding AB. Spetsa har ett nära samarbete med övriga verksamheter inom LiU Holding AB.

LiU Invest
LiU Innovation
LEAD
Unitalent

Kontakt

Spetsa AB
Teknikringen 7, 583 30 Linköping
liu logo

Edit & Björnen / Keylab AB