Svante Vikingsson

Doktor i Medicinsk vetenskap

Svante är doktor i Medicinsk vetenskap med inriktning mot analytisk kemi, forensisk toxikologi och klinisk farmakologi främst inom kromatografi och masspektrometri. Har 10 års erfarenhet av att utveckla analysmetoder för såväl läkemedel och droger som kroppsegna ämnen.

 

Inriktning på uppdrag

Många forsknings och utvecklingsprojekt hamnar i situationen att något behöver mätas. Det kan vara att mäta läkemedelskoncentrationer i blodet under en klinisk studie, att identifiera nedbrytningprodukter av droger eller mäta hormonkoncentrationer i möss. Kromatografiska metoder kopplade till masspektrometri är i många fall det mest exakta sättet att mäta kemiska molekyler men i många fall behövs expertkompetens för att få riktigt bra resultat. 

Erbjudande:

  • Rådgivning kring val av analysstrategi eller instrumentering.
  • Metodutveckling och analyser på beställning.
  • Upplärning i hur dessa analysinstrument används.

 

Är du nyfiken på att veta mer?

Hör av dig till oss redan idag!

Om du har kunskap som du vill dela med dig av eller om du behöver hjälp i ett av dina uppdrag.Fyll i spamskyddskoden:
Spamskydd

Om Spetsa

Spetsa är din engagerade part när du önskar spetskompetens eller inspiration från forskare och lärare vid Linköpings universitet.

spetsa vit

 

 

Kunskap till Nytta

Spetsa är ett helägt dotterbolag som ägs av Linköpings Universitet via LiU Holding AB. Spetsa har ett nära samarbete med övriga verksamheter inom LiU Holding AB.

LiU Invest
LiU Innovation
LEAD
Unitalent

Kontakt

Spetsa AB
Teknikringen 7, 583 30 Linköping
liu logo

Edit & Björnen / Keylab AB