Vill du finnas med på vår kursintressentlista och få utskick om kommande kurser?

Klicka då in här och skriv in din mailadress.


Kurs: Introduktion till AWP-FK, specifik tillämpning av Assessment of Work Performance (AWP) 19 september 2019

AWP-FK ingår idag som arbetsterapeutisk metod i Försäkringskassans nationella bedömningsverktyg inom Aktivitetsförmågeutredningen (AFU). I samband med AFU används AWP-FK enbart av arbetsterapeuter, men det finns många andra sammanhang där en bedömning av klienters arbetsförmåga/aktivitetsförmåga i strukturerade arbetsuppgifter kan bidra till ökad kvalitet i bedömningen. Kursen vänder sig till dig som vill och har ett behov av att använda strukturerade uppgifter vid bedömning av arbetsförmåga/aktivitetsförmåga och är möjlig att gå för alla yrkeskategorier. För att gå kursen krävs inte praktisk erfarenhet av AWP-FK eller att ha gått kurs i grundinstrumentet AWP. Däremot krävs att du har satt dig in i variablerna (vilka är samma i AWP-FK som i AWP) och/eller har prövat att använda grundinstrumentet AWP. Du som anmäler dig kommer att förses med material före kursdagen för att möjliggöra inläsning av de variabler som bedöms.

Syftet med kursen är att ge utbildning i innehåll och användning av AWP-FK och de strukturerade arbetsuppgifter som ingår i applikationen. Under kursens kommer du att få ökad kunskap om de ingående arbetsuppgifterna, exempel på hur bedömningsmiljön kan utformas samt möjlighet att träna dina färdigheter i att genomföra observation av klienter som utför de i applikationen ingående arbetsuppgifterna.

Program:

  • Genomgång av AWP-FK och dess användningsområde med teoretisk förankring
  • Tillämpning av AWP-FK genom observation av inspelade arbetsuppgifter, bedömning och diskussion.
  • Forskning som bedrivs kring bedömningsinstrumentet.

Tid och plats:

19 september 2019, Linköping.

Lokal: Elite stora hotellet, Stora torget 9. Elite ligger beläget i centrala Linköping, för karta och information se följande länk: www.elite.se/sv/storahotellet 

Heldag kl 8.00-16.30
 
Kursavgift: 

3900 kr exkl moms

Anmäler du dig som privatperson förfaktureras du före kursen när vi vet att vi har tillräckligt många anmälda.
 
I kursavgiften ingår:

Kursmaterial, senaste versionerna av bedömningsinstrumentet AWP och applikationen AWP-FK , 2-års användarlicenser med fri tillgång till uppdateringar av instrumentet. Kaffe och lunch under kursdagen.
 
Antal deltagare: 

Max 30 st. Kursen genomförs om minst 15 personer anmäler sig.

Kursledare:

Kursledare är Elin Karlsson och Christin Wennersten, men kursinnehållet har tagits fram i samverkan med Jan Sandqvist.

Christin Wennersten - leg. Arbetsterapeut, specialist i arbetslivsinriktad rehabilitering. Christin är arbetsterapeut med magisterexamen som har arbetat inom vuxenpsykiatrin, smärtrehabilitering och med försäkringsmedicinska utredningar. Har även undervisat på arbetsterapeutprogrammet på Linköpings universitet under några år. Arbetar med vidareutveckling av AWP-FK, det arbetsterapeutiska bedömningsinstrumentet som används vid bl.a. försäkringsmedicinska utredningar.

Elin Karlsson - leg. Arbetsterapeut, doktorand i arbetslivsinriktad rehabilitering. Elin är arbetsterapeut med masterexamen som har arbetat med såväl undervisning på Linköpings universitet som inom vuxenpsykiatri. Arbetar med vidareutveckling av AWP-FK, det arbetsterapeutiska bedömningsinstrumentet som används vid bl.a. försäkringsmedicinska utredningar.

Jan Sandqvist som utvecklat bedömningsinstrumenten AWP och AWC arbetar som universitetslektor i arbetsterapi vid Institutionen för Samhälls- och välfärdsstudier (ISV) vid Linköpings universitet.

Vid frågor kring kursens innehåll kontakta

Christin Wennersten, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                                          
Elin Karlsson, tel. 073-714 33 55, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nås säkrast via e-post.

Anmälan och praktiska frågor

Kursen administreras av Spetsa AB som är en del av Linköpings universitet. Vid frågor kring anmälan och praktiska spörsmål, kontakta Hanna Falk på Spetsa på e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anmälan

Anmälan är bindande.

 

%MCEPASTEBIN%

Detaljer

Startar 2019-09-19 8:00
Slutar 2019-09-19 16:30
Anmälan öppnar 2019-04-18 12:00
Max antal 30
Platser kvar 13
Pris exkl moms 3 900SEK
3 900SEK 13
Vi tar inte längre emot bokningar för denna kurs.

Om Spetsa

Spetsa är din engagerade part när du önskar spetskompetens eller inspiration från forskare och lärare vid Linköpings universitet.

spetsa vit

 

 

Kunskap till Nytta

Spetsa är ett helägt dotterbolag som ägs av Linköpings Universitet via LiU Holding AB. Spetsa har ett nära samarbete med övriga verksamheter inom LiU Holding AB.

LiU Invest
LiU Innovation
LEAD
Unitalent

Kontakt

Spetsa AB
Teknikringen 7, 583 30 Linköping
liu logo

Edit & Björnen / Keylab AB